Patrol 4x4 - Nissan Patrol Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
nissan patrol
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys, I had my gq off the road for just over a month to turbo it.
Once I got it going it's like it's running on 5 and blows a lot of white smoke.
I've had it at running temperature, and doesn't change a think, first thought was might of just needed to be ran abit because of sitting for a while.
Sounds like a subi engine when revved and has a sorta rough idle.
Was thinking air in fuel also but cracked the injectors and what not.
Doesn't come good and then start again or anything, it's just constant and constant white smoke out the rear.
I'm sorta thinking an injector has **** itself, car was running 100% when I parked it in the shed.
If anyone can shed some light it would be greatly appreciated.
 

·
Registered
nissan
Joined
·
76 Posts
What does the smoke smell like?

I'd get the compression tested and get the cooling system pressure tested aswell just to rule that out
 

·
Registered
nissan patrol
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Does smell fuely and abit on the eye burner side.
I'll have to try grab a compression tester and give that a go.
 

·
Registered
nissan gu td42t
Joined
·
625 Posts
I'd try cracking one injector at a time. If you crack one and it runs worse you'll know that injectors working. If you crack one and there's no change you'll know there's something up with than one.
 

·
Registered
nissan patrol
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I had tried them but was sorta hard to tell, just tried them again, and could tell number 5 done nothing.
So that's gotta be it.
Cheers for the input guys.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top