Patrol 4x4 - Nissan Patrol Forum banner

Okablowanie atrap tylnych świateł - Właściwe!

29K views 13 replies 12 participants last post by  Chamberz33  
#1 ·
Cześć wszystkim,

zakładałem swój pierwszy wątek, znajduję wiele wspaniałych informacji na tym forum, ale znalazłem dziurę!

Kupiłem i zainstalowałem działające tylne światła do mojego GU8 z 2012 roku, są to światła marki Depo w specyfikacji dla Bliskiego Wschodu ze wskaźnikiem na górze. Przeniosłem masę i światło cofania ze strony pasażera na stronę kierowcy i wymieniłem żarówki na diody LED.

Gdzie osoby, które dokonały tej modyfikacji w późniejszych modelach patroli, pobrały okablowanie do kierunkowskazów, stopu/hamulca i światła tylnego?

Myślałem o pobraniu zasilania lampy z haka holowniczego i użyciu masy ze światła cofania, ale musi być lepsza lokalizacja w kabinie.

Twoja wiedza i pomoc są bardzo cenne.

#2 ·
Witamy na forum. Przepraszam, że nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale brzmi to jak świetna okazja dla Ciebie, aby napisać artykuł ze zdjęciami, aby inni mogli łatwo podążać Twoimi śladami.

#3 ·
Witamy na forum. Przepraszam, że nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale brzmi to jak świetna okazja dla Ciebie, aby napisać artykuł ze zdjęciami, aby inni mogli łatwo podążać Twoimi śladami.
X2.

Mógłbyś nawet zacząć lub przenieść się do sekcji DIY/modyfikacje.

Daz

#4 ·
Kiedy podłączałem światła, większość połączeń wziąłem z haka holowniczego. Z tego, co pamiętam, po lewej stronie znajduje się już fabryczne gniazdo, które pasuje do nowych tylnych świateł i pozwala na wykonanie innych połączeń potrzebnych po tej stronie. Po stronie kierowcy, o ile pamiętam, znajdowało się tam małe gniazdo (nie pasujące bezpośrednio), ale z tego, co pamiętam, była to jedna z funkcji (nie cytuj mnie), ale co pamiętam, to nie używaj przewodu uziemiającego w tym gnieździe, próbowałem i wyniki były 'nie dobre'. Ale jeśli chodzi o większość okablowania, uznałem, że łatwiej jest 'zaprzyjaźnić się z hakiem holowniczym', jest on prawie w całości i łatwo dostępny i łatwy do dostania się z zewnątrz do tyłu ciężarówki.

#5 ·
Dziękuję tym, którzy tak szybko odpowiedzieli.

Jak będę kontynuował, zrobię kilka zdjęć i opublikuję je wraz z sekwencją wydarzeń po pomyślnym zakończeniu. Podoba mi się pomysł powrotu do społeczności, która do tej pory mi pomagała.

Użycie haka holowniczego z pewnością da mi mapę z kodowaniem kolorów do wykorzystania i myślę, że uziemienie mogłoby iść prosto do nadwozia.

Mam nadzieję, że rozpocznę i zakończę pracę w tym tygodniu.

#6 ·
Wiem, że w serii 1? .... model 2000, jest już wtyczka po stronie pasażera i wtyczka po stronie kierowcy, ale ma tylko 2 przewody, jeden do hamulców i jeden do kierunkowskazu, wtedy wystarczy poprowadzić 2 przewody ze strony pasażera .... jeden do światła cofania i jeden do świateł postojowych/tylnych i po prostu uziemić masę do śruby, którą mocujesz światła.

#7 ·
Mam model z 2010 roku i również zmieniłem na markę "depo". Złącze było tylko po jednej stronie ze światłem cofania. Przeciągnąłem kabel z wtyczki przyczepy z powrotem do jednej strony, a następnie do drugiej. Użyłem 7 żył, aby móc podłączyć wszystkie światła.

#9 ·
Zrobiłem to u elektryka samochodowego. Użył kierunkowskazów i hamulców ze świateł zderzaka oraz światła cofania od strony pasażera. Następnie zmieniłem światła zderzaka na LED, aby odciążyć obwody. Działa bez zarzutu od ponad dwóch lat.

#11 ·
Zrobiłem swoje w zeszły weekend - zrobiłem dużo zdjęć i jestem w trakcie tworzenia instrukcji DIY. Jeśli dasz mi trochę czasu, skończę to i opublikuję :)

#13 ·
W serii 1 wtyczki są trudne do zdobycia. Wtyczka po prawej stronie ma tylko dwa piny. Zdecydowałem się na 'zrób to sam' wtyczkę, w zasadzie kupę pinów i plastikowych osłon. Odciąłem wtyczkę od nowych świateł (ebay, żarówki w zestawie ze światłami). Łatwo było zidentyfikować każdy przewód, śledząc, do której żarówki prowadził.

#14 ·
Cześć Ludzie,

Wyprodukowałem wiązkę Plug-N-Play, która pasuje bezpośrednio do tych świateł, bez wiercenia w panelu, aby połączyć przewody z wiązki haka holowniczego lub świateł zderzaka.

Są one dostępne na stronie lagelighting.com, musisz sprawdzić, czy masz wiązkę w swoich panelach bocznych przed zakupem tej wiązki.

Pozdrawiam
Callan