Linki zawierają cenne informacje dla właścicieli ZD30 DI (i właścicieli CRD), zarówno nowych, jak i starych. Informacje będą dodawane w miarę ich dostępności. Niektóre wątki mają swoje korzenie w głównej sekcji GU/GR. Ten wątek należy czytać łącznie z archiwami w sekcji Ogólna dyskusja na temat patrolu. Proszę, wyślij mi PW, jeśli link nie działa lub wyślij mi PW, jeśli myślisz o dobrym włączeniu
Geeyoutoo
UWAGA DLA NOWICJUSZY
1. Proszę, wyszukaj informacje przed zadaniem pytania, pomaga to ograniczyć powtarzające się pytania, częsty problem. Wyszukiwanie można zawęzić, wykonując wyszukiwanie niestandardowe, wymagana jest pewna cierpliwość.
2. Pomóż nam pomóc Ci, dodając informacje o swoim pojeździe, można to zrobić w linii podpisu, modelu, silniku itp. Twoja lokalizacja może być umieszczona w prawym górnym rogu, gdzie znajduje się liczba Twoich postów, te informacje pomagają nam nieco lepiej zrozumieć Twoją sytuację z punktu widzenia dostępu do części zamiennych itp., bez dodatkowych postów z pytaniem, skąd pochodzisz. Aby to wszystko zrobić, przejdź do User CP (lewy górny róg dowolnej strony na pasku menu), aby uzyskać dostęp do powyższego menu wprowadzania informacji.
Czytaj dalej, mam nadzieję, że system Ci pomoże.
Oto miejsce, od którego możesz zacząć, które wyjaśnia NADS i często czytane błędne informacje o ZD30DI, oto czego szukać i czego unikać.
www.patrol4x4.com
Geeyoutoo
UWAGA DLA NOWICJUSZY
1. Proszę, wyszukaj informacje przed zadaniem pytania, pomaga to ograniczyć powtarzające się pytania, częsty problem. Wyszukiwanie można zawęzić, wykonując wyszukiwanie niestandardowe, wymagana jest pewna cierpliwość.
2. Pomóż nam pomóc Ci, dodając informacje o swoim pojeździe, można to zrobić w linii podpisu, modelu, silniku itp. Twoja lokalizacja może być umieszczona w prawym górnym rogu, gdzie znajduje się liczba Twoich postów, te informacje pomagają nam nieco lepiej zrozumieć Twoją sytuację z punktu widzenia dostępu do części zamiennych itp., bez dodatkowych postów z pytaniem, skąd pochodzisz. Aby to wszystko zrobić, przejdź do User CP (lewy górny róg dowolnej strony na pasku menu), aby uzyskać dostęp do powyższego menu wprowadzania informacji.
Czytaj dalej, mam nadzieję, że system Ci pomoże.
Oto miejsce, od którego możesz zacząć, które wyjaśnia NADS i często czytane błędne informacje o ZD30DI, oto czego szukać i czego unikać.

NADS. ZD30 NADS steps and logic with diagrams
Buying a used ZD30DI can be tricky, I would not buy a vehicle between the years of 2000 and 2003 without factoring in a rebuild or crate engine replacement. Once you get into 2003 the engine is much improved and later models even better. I would buy a clean 2004/5 tomorrow no worries. My own...